donderdag 19 februari 2009

Donderdag 19/02 ... REGEN!!

Maandag zijn we weer met volle moed aan een nieuwe schoolweek begonnen. We leerden de kindjes deze week over kleuren en vormen. Het lesgeven lukt al redelijk goed. We moeten wel af en toe roepen, maar sommige kinderen zijn nu echt wel aandachtig. Anderen kunnen de leerstof gewoon nog niet aan en zitten daar eigenlijk niet echt op hun plaats. De oefeningen zijn voor hen te moeilijk. Daarom zijn we nu ook volop bezig met meer differentiatie, maar dat vraagt wel veel voorbereiding en tijd!
Maandagavond maakten we spaghetti! Heerlijk om weer eens een vertrouwd gerecht te kunnen eten... Het eten is hier wel lekker, maar heeeeel pikant! En ook erg vettig...de olie druipt er gewoon vanaf.
Dinsdag zijn Elke en ik in de namiddag naar school geweest om er een stukje muur te schilderen in het wit. Daar hangen we volgende week prikborden aan zodat we dingen kunnen uithangen. Aan de muren blijft er niet veel kleven door al het stof.
Daarna gingen we allemaal samen naar de medical post in Kerr Sering. Dat is een soort klein ‘ziekenhuisje’ (slechts 1 kamer groot). Daar staan wat medicijnen, 2 bedden, 2 babybedjes, een rolstoel, ... Het is er echt heel proper! Veel vrouwen bevallen daar. We zagen het geboorteregister en ook die dag was er een klein meisje geboren. De vrouw van de medical post nam ons mee naar de vrouw en de pasgeboren baby... hoe schattig! Amai, die vrouw was net een paar uur bevallen en wij gingen daar met 6 tubabs (blanken) die zij niet eens kent gewoon een kijkje gaan nemen. Je mag hier echt van niks vreemd opkijken.
’S avonds hielp ik Lady met koken. I love Afrikaans koken!! Het neemt veel tijd in beslag, maar het is echt leuk werk.
Woensdag was er geen les, want het was independance day. Iedereen heeft dan vrijaf. In Serrekunda vond een grote mars plaats met militairen en politieagenten. Ook heel veel studenten marcheerden er om hun school te vertegenwoordigen. Het was echt ongelofelijk druk! En iedereen danste en zong ... die Afrikanen zijn echt wel zotte mensen!
Het was uitzonderlijk warm woensdag. Misschien wel de warmste dag die we tot nu toe hadden. In de namiddag gingen we met de leerkrachten van het schooltje naar het strand... lekker relaxen in de zon... zaaaalig!
’S avonds zijn Elke, Sofie, Liesbeth en ik meegeweest met Modou, Matty, Sulliman en Baboe naar een soort danscafĂ© ‘Yoko’. Het is een openluchtcafĂ©... precies een grote binnentuin met overal tafeltjes en stoelen, een bar en een dansvloer. We dronken er wat en dansten met de mensen van hier. Hoe die kunnen dansen... zo soepel dat die bewegen, daar kunnen we nog wat van leren. Af en toe vielen de lichten en de muziek uit omdat er geen elektriciteit meer was... Maar al gauw werd dat probleem opgelost. Ze houden hier erg van Barack Obama! Ze noemen straten naar hem en maakten er zelfs een liedje over. Je moest hen eens uit de bol zien gaan toen ze dat liedje die avond draaiden J!
Donderdagmorgen opgestaan met ... (je zult het misschien niet geloven) REGEN! Ik kon het bijna niet geloven en dacht dat het wind was... dus ik keek naar buiten... maar toch ... regen! Vreemd om dat hier te zien! Maar geen nood, want nu... een uurtje later komt de zon er alweer schitterend door!!!!!

We houden je op de hoogte!

Berdine -X-

Geen opmerkingen: